تولید کننده:
فاطمی
صفحه1 از6
نتایج 1 تا 30 از کل 172 نتیجه

فیزیک پایه جلد سوم الکتریسیته، مغناطیس و الکترومغناطیس (فاطمی)

فیزیک پایه ترجمه‌ای است از ویرایش سوم کتاب Principles of Physics تألیف فرانک ج.بلت که در چهار جلد در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد. در این دورهٔ جامع از فیزیک، بر مفاهیم و ماهیت پدیده‌های فیزیکی تکیه شده و از فرمول‌های ریاضی پیچیده اجتناب شده است. در واقع پیش‌نیاز ریاضی کتاب تنها جبر و مثلثات مقدماتی است. از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب، وجود پرسش‌ها و مسائل فراوانی است که جنبهٔ کیفی و آموزشی دارند و برای پاسخ دادن به آنها تنها به‌ دست آوردن یک عدد کفایت نمی‌کند، بلکه مستلزم فهم عمیق مفاهیم فیزیکی است. نظر به گستردگی مطالب این دوره و دیدگاه مفهومی آن و نیز دوری گزیدن از پیچیدگی‌های ریاضی، این کتاب می‌تواند مورد استفادهٔ دانشجویان غیر فیزیک و نیز دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، علاقه مندان به المپیاد فیزیک، دانشجویان فیزیک دانشسراها و مراکز تربیت‌معلم و دانشجویان فیزیک رشتهٔ کاردانی و پیش‌دانشگاهی بعد از ورود به دانشگاه قرار گیرد.

فیزیک پایه جلد دوم سیالات، حرارت و امواج (فاطمی)

فیزیک پایه ترجمه‌ای است از ویرایش سوم کتاب Principles of Physics تألیف فرانک ج.بلت که در چهار جلد در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد.
در این دورهٔ جامع از فیزیک، بر مفاهیم و ماهیت پدیده‌های فیزیکی تکیه شده و از فرمول‌های ریاضی پیچیده اجتناب شده است.
در واقع پیش‌نیاز ریاضی کتاب تنها جبر و مثلثات مقدماتی است. از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب، وجود پرسش‌ها و مسائل فراوانی است که جنبهٔ کیفی و آموزشی دارند و برای پاسخ دادن به آنها تنها به‌ دست آوردن یک عدد کفایت نمی‌کند، بلکه مستلزم فهم عمیق مفاهیم فیزیکی است. نظر به گستردگی مطالب این دوره و دیدگاه مفهومی آن و نیز دوری گزیدن از پیچیدگی‌های ریاضی، این کتاب می‌تواند مورد استفادهٔ دانشجویان غیر فیزیک و نیز دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، علاقه مندان به المپیاد فیزیک، دانشجویان فیزیک دانشسراها و مراکز تربیت‌معلم و دانشجویان فیزیک رشتهٔ کاردانی و پیش‌دانشگاهی بعد از ورود به دانشگاه قرار گیرد.

چگونه مسایل شیمی را حل کنیم (فاطمی)

سال ها پيش انتشارات فاطمي ترجمه ويراست هفتم كتاب “چگونه مسائل شيمي را حل كنيم“ را منتشر كرد كه با استقبال چشمگير علاقه مندان مواجه شد. كتابي كه هم اكنون پيش روي شماست جديدترين ويرايش اين كتاب است كه به تازگي منتشر شده است. در ويراست هشتم اين كتاب روش‌هايي ارائه شده‌اند تا دانش‌آموزان در حل مسائل مهارت بيشتري پيدا كنند. در اين ويراست‏ ضرايب تبديل و روش حذف واحدها و رسيدن به واحد مناسب با جزئيات مطرح شده است. در مورد ساختارهاي لوييس هيبريد شدن و مدل VSEPR روش جديدي براي پيش بيني ساختار هندسي مولكولي ارائه شده است. بحث‌هاي مربوط به ترموديناميك و خنثي شدن و تيتر كردن و استفاده از پتانسيل‌هاي كاهش شرح و بسط داده شده و تعديل شده و روزآمد شده است. مطالعه اين كتاب را به دانش آموزان دوره متوسطه و داورطلبان شركت در المپياد شيمي و دانشجويان سال‌هاي اول رشته شيمي توصيه مي‌كنيم.

فصل۱: چگونه مسئله حل کنیم
فصل۲: واحدهای اندازه گیری
فصل۳: وزن اتمی، مقدار و مول
فصل۴: روابط جرم-مقدار در فرمول های شیمیایی
فصل۵: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(I. استوکیومتری)
فصل۶: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(II. مخلوط ها)
فصل۷: قوانین گازها
فصل۸: گرماشیمی
فصل۹: نظریه کوانتومی و ساختار اتم ها
فصل۱۰: ساختار مولکول ها
فصل۱۱: غلظت محلول ها
فصل۱۲: خواص محلول ها
فصل۱۳: سینتیک
فصل۱۴: تعادل شیمیایی و ثابت های تعادل
فصل۱۵:تعادل اسید و باز I
فصل۱۶: اسیدها و بازها II
فصل۱۷: حاصل ضربهای انحلال پذیری و یون های کمپلکس
فصل۱۸: ترمودینامیک
فصل۱۹: فرایندهای اکسایش-کاهش
پیوست
پاسخ مسائل

اصول و مسائل ژنتیک استانسفیلد (فاطمی)

کتاب نام آشنای ” ژنتیک، اصول و مسائل” سال هاست که در دانشگاه های کشور همپای دانشگاه های معتبر جهان تدریس می شود. ویراست پنجم این کتاب همچون ویراست های قبلی همه سر فصل های درس ژنتیک رشته های مختلف دانشگاهی را پوشش می دهد.علاوه بر آن در این ویراست به مباحث روز علم ژنتیک، مثل ژنومیک و فناوری های ژن نیز پرداخته شده است.
هر یک از موضوعات علم ژنتیک به طور موجز بیان شده اند و از پرداختن به حواشی پرهیز شده است. لذا خواننده به سرعت به اصول موردنظر دست خواهد یافت.

مفاهیم و مسائل ژنتیک ولنیتز (فاطمی)

کتاب مفاهیم و مسایل ژنتیک ولنیتز نوشته ویلیام ر. ولنیتز  است. که در انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است.

این کتاب 245 صفحه  ای که تا سال 1401 هفت بار تجدید چاپ شده است، 15 مبحث اصلی زیر را در ژنتیک مورد بررسی قرار میدهد:

فصل 1: نسبتهای تک ژنی

فصل 2: دو یا چند ژن

فصل 3: میوز

فصل 4: وابستگی به X

فصل 5: پیوستگی

فصل 6: ژنتیک آدمی

فصل 7: تغییرات کروموزومی

فصل 8: تحلیل تتراد

فصل 9: ژنتیک باکتریها

فصل 10: جهش های مولکولی و رمز ژنتیک

فصل 11: کنترل ژن

فصل 12: زیست شناسی مولکولی و دستکاری DNA

فصل 13: فراوانی اللی و تعادل هاردی- واینبرگ

فصل 14: فراوانیهای اللی: محصول جهش ، مهاجرت و انتخاب

فصل 15:مسایلی برای ورزیدگی بیشتر

فرهنگ واژه ها

نمایه

ویژگی مهم کتاب مفاهیم و مسایل ژنتیک، آن است که مولف آن تنها راه موثر آموختن اصول و مفاهیم ژنتیک را حل کردن هر چه بیشتر

مسایل ژنتیک می داند.

از این رو است که بخش عمده این کتاب را مسایل تشکیل مید هند.

در این صورت ، هم برای آموزش از مسیله استفاده شده است و هم برای آزمودن آموخته ها.

مسایل مطرح شده بسیار متنوعند و بدون ابهام، با شیوه ای گام به گام و مبتکرانه حل شده اند، به طوری که خواننده در عین حال که راه حل مسایل را می آموزد، بسیاری

از مطالب را هم با نظم و توالی منطقی در می یابد.

از همه مهمتر، نیاز پیدا نمی کند که مفاهیم را درک نکرده از بر کند.

در صورت استفاده درست از محتویات کتاب، میتوان آموخته ها را در مورد دیگر مسایل ژنتیک به کار گرفت.

مطالعه این کتاب می تواند برای دانش آموزان سال آخر متوسطه دوم، دانشجویان سال های اول رشته های علوم زیستی و دبیران زیست شناسی، سودمند باشد.

 

 

مبانی فیزیولوژی جانوری مویز جلد اول (فاطمی)

سال‌ها تحصيل و تدريس در رشتة فيزيولوژي جانوري باعث شد، تا همواره كمبود منابع فارسي كه بتوانند نيازهاي دانشجويان را در اين زمينه برطرف سازند احساس شود. اين نياز انگيزه‌اي براي مترجمان بود تا همت گمارند و كتاب حاضر را ترجمه كنند. انتخاب كتاب مباني فيزيولوژي جانوري بر اساس ويژگي‌هاي منحصر به فرد آن بود كه خوانندگان با مطالعة مقدمة نويسندگان به آن پي مي‌برند، اما يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين كتاب كه ذكر آن حائز اهميت است توجه به مباني سلولي و مولكولي فيزيولوژي جانوري در رده‌هاي مختلف جانوري است. علاوه بر اين، نويسندگان كتاب در نگارش فصل‌هاي مختلف توجه ويژه‌اي به اين اصل داشته‌اند كه فيزيولوژي جانوري منحصر به شناسايي و عملكرد دستگاه‌هاي مختلف بدن نيست، بلكه اين علم تلفيقي از زيست‌شناسي تكويني، ژنتيك، سلولي‌ـ‌ مولكولي، بيوسيستماتيك، تكامل و اكولوژي است.

به‌طور كلي داشتن اين ويژگي‌ها باعث شده است تا كتاب حاضر به‌عنوان يكي از منابع اصلي فيزيولوژي جانوري به‌شمار آيد و در دانشگاه‌هاي معتبر دنيا تدريس‌ شود. در ترجمة حاضر سعي شده است كه همة جنبه‌هاي كتاب اصلي عليرغم سنگيني مطالب و گستردگي مباحث، به‌طور كامل لحاظ شود. همچنين در معادل‌يابي‌ واژه‌ها و اصطلاحات، سعي مترجمان اين بوده است كه از واژه‌هايي استفاده شود كه دانشجويان رشتة زيست‌شناسي با آنها آشنايي دارند و در تأليفات ديگر و ترجمه‌هاي كتاب‌هاي رشته‌هاي مختلف زيست‌شناسي با آن روبه‌رو مي‌شوند. به نظر مي‌رسد كه استفاده از واژه‌هاي مأنوس فارسي در مباحث پيچيدة فيزيولوژي جانوري به رواني متن و درك آسان آن كمك كند. اسامي جانوراني كه معادل فارسي دارند با حفظ نام علمي معرفي شده‌اند و اگر براي جانور معادل فارسي وجود نداشته است (به علت عدم تعلق به فون ايران)، آن را در سطح خانواده و يا جنس معرفي كرده‌ايم تا خوانندگان محترمي كه آشنايي كاملي با جانوران ندارند، ديد بهتري نسبت به موضوع مورد بحث داشته باشند. بر اين اساس اميد است كه ترجمة حاضر بتواند به دانشجويان رشته‌هاي زيست‌شناسي، دامپزشكي، شيلات، دامپروري و شركت‌كنندگان در آزمون‌هاي كارشناسي ارشد، دكتري، المپياد‌هاي زيست‌شناسي و همچنين كلية علاقه‌مندان به شناخت عملكرد سلول‌ها، بافت‌ها و دستگاه‌هاي بدن جانوران كمك كند تا اصلي‌ترين اطلاعات فيزيولوژي جانوري را مورد مطالعه و بررسي قرار دهند. در اينجا لازم مي‌دانيم از استادان محترم و دوستاني كه ما را در توفيق انجام اين امر ياري كردند، صميمانه تشكر و قدرداني كنيم:

• از استادان و متخصصان محترم رشته‌هاي مختلف زيست‌شناسي، خانم‌ها دكتر حوري سپهري، دكتر هلن عالي‌پناه و آقايان دكتر علي حائري روحاني، دكتر سيد مهدي كلانتر، دكتر اسكندر رستگار پوياني، دکتر مجید عرفانی مقدم و دكتر كامبيز كرمي كه ما را در معادل‌سازي اسامي جانوران و انتخاب واژه‌هاي تخصصي راهنمايي كردند.

• از آقاي محمد كرام الديني كه زحمات زيادي را در ويراستاري كتاب متحمل شدند

گام آخر مرحله دوم المپیاد شیمی (فاطمی)

این کتاب شامل ۸ آزمون (هر ازمون دارای ۵۰ سوال چهارگزینه ای و ۶ یا ۷ سوال تشریحی)  همراه با پاسخ تشریحی انهاست. کوشش شده است تا این سوالات از نظر رویکرد و دشواری مشابه آزمون مرحله دوم المپیاد شیمی ایران باشد. این کتاب را جمعی از مدال آوران و مدرسان باسابقه المپیاد شیمی گرد آوری و تالیف کرده اند.
آزمون های این مجموعه،  سوالات سرفصلهای سینتیک شیمایی، تعادل شیمیایی، اسیدها وبازها و الکتروشیمی را نیز که در سال ۱۳۹۳ به مباحث مورد سوال مرحله دوم المپیاد شیمی اضافه شده است دربر دارد.
به منظور شبیه سازی آزمون های کتاب با آزمون های مرحله دوم المپیاد ایران، سوالات بخش های محتلف در یک ازمون در کنار هم گذاشته شده اند تا دانش آموزان عزیز به سادگی بتوانند نقاط ضعف خود را شناسایی کنند و آمادگیشان را برای شرکت در آزمون محک بزنند.

ندای مرداب (نشر فاطمی)

دکترها رک و پوست‌کنده گفته بودند: «شما بچه‌دار نمی‌شوید.» پس وقتی بوریس کوچولو را کنار مرداب پیدا کردند، او را یک هدیه‌ی آسمانی دیدند.
اهمیتی نداشت که بوریس شبیه بقیه‌ی بچه‌ها نبود. پدر و مادرش او را خیلی دوست داشتند و او هم مثل بچه‌های دیگر دوچرخه‌سواری یاد گرفت، به مدرسه رفت و…

اما یک روز بویی به مشامش رسید که آشنا بود، بوی مرداب. آیا خانه‌ی او جای دیگری بود؟ دلیل این‌همه تفاوت همین بود؟

مادرم زاغچه (فاطمی)

وقتی در سینه‌ات قلبِ پرنده‌ای می‌تپد چگونه تصمیم می‌گیری؟ اگر ناگهان در یک روز زیبای اردیبهشتی زندگی‌ات دگرگون شود… مثل زندگی من.
به‌سمت آشپزخانه می‌دوم. همه‌چیز مرتب است. این‌ها همه کار مامان است. می‌روم توی اتاق بابا، بلکه مامان آنجا باشد.
همین‌که در را باز می‌کنم، بابا سرش را از زیر ملحفه بیرون می‌آورد. چشم‌هایش به‌زحمت باز می‌شوند.

«مامان؟!»
«شباهنگ… مامان چی؟»

باران آتش

یاسمین، ایزابل، اندی، دیلن، جِی‌جِی، زاندر و میلا با شرکت در مسابقه‌ی مرموز شهامت، برنده‌ی همه‌ی این چیزها می‌شوند!

اما آن‌ها برای روبه‌رویی با اتفاق‌های خطرناک بعدی آماده نیستند. هفت نماد رازآلودی که به اولین نشانه معروف‌اند، انفجاری را پیش‌بینی می‌کنند که یکی از برندگان را وادار به جنگیدن برای نجات جانش می‌کند و تمام کشور او را به آشوب می‌کشد.

چیزی نمی‌گذرد که برنده‌های جایزه‌ی شهامت مجبور می‌شوند با رمزگشایی از هفت نشانه، مغز متفکر ناشناسی را شکست بدهند که قدرتی وحشتناک دارد.

اگر شما هم می‌توانستید قهرمان باشید، شهامتش را داشتید؟

هفت نشانه و هفت روز برای نجات دنیا

نظریۀ جاویدان (فاطمی)

نظریۀ جاویدان گزارشی جذاب و خواندنی از فراز و فرودهای نظریه‌ای از احتمال برای محاسبۀ احتمال علت‌های مختلف یک پیشامد است. این نظریه ابتدا توسط کشیش انگلیسی تامس بیز در نیمۀ دوم سده هجدهم و سپس یکی دو دهه بعد توسط ریاضی اخترشناس فرانسوی پیرسیمون الپالس به طور مستقل ابداع و به کار بسته شد. از آن زمان تاکنون این نظریه در تقابل با نظریۀ بسامدی احتمال افت وخیزهای فراوان داشته است و در حال حاضر قبول عام یافته است.
کاربست‌های جالب این نظریه، درمسایل خطیر و بسیار گوناگون تصویری از تحول و تکامل یک نظریۀ علمی را گزارش می کند. گفته‌اند که کاربرد آن در شکستن رمز نیروی دریایی آلمان در جنگ جهانی دوم مدت جنگ را دو سال کوتاه‌تر کرد. موفقیت های این نظریه در پیدا کردن زیردریایی‌های گمشده در اقیانوس‌ها، هواپیماهای سقوط کرده در دریاها، گشودن رمزDNA ، …. و انواع پرشمار کاربردهای جالب آن در حل مسائل علمی، اقتصادی، و اجتماعی، این نظریه را به یکی از ابزارهای علمی رایج امروزی در آورده است. پیدایش رایانه‌های پرقدرت و سریع در دهه‌های اخیر، به ویژه دسترسی به نرم‌افزارهای کاربر دوست موجب شده است که پژوهشگران و دانشمندان علوم مختلف بتوانند این نظریه را در کارهای علمی خود به کار بندند. نمونه‌هایی از این کاربردها در این کتاب آمده‌است.

نظریه مقدماتی مجموعه ها (فاطمی)

کتاب نظریه ی مقدماتی مجموعه ها برای ریاضیدان و ریاضی خوان نوشته شده است.در این کتاب کم حجم همه ی مباحث اصلی نظریه ی مجموعه ها آمده است:تابعها، عددهای اصلی، مجموعه های مرتب و خوش ترتیب، استقرای نامتناهی و کاربردهایش، اردینال ها و عمل‌های روی اردینال ها و… بیش از ۱۵۰ مسئله ی جذاب و آموزنده آورده شده و به این ترتیب کتاب منبعی مناسب برای تدریس و یادگیری شده است.

نظریه مقدماتی اندازه و انتگرال (فاطمی)

هدف این کتاب آشنا کردن خواننده با مفاهیم مقدماتی نظریه ی اندازه و انتگرال لبگ بدون درگیری بیشاز حد با جزئیات فنی و در سطحی است که حتی دانشجویان کارشناسی در رشته های ریاضی وآمارکه درسی در زمینهی آنالیز ریاضی شامل نظریه ی انتگرال ریمان و دنباله ها و سری های تابعیگذرانده باشند، بتوانند از آن بهره ببرند.
کتاب در شش فصل تنظیم شده است. در فصل اول، پس از ساختن اندازه ی لبگ روی مجموعه یاعداد حقیقی و اثبات ویژ گی های آن، فضای اندازه ی مجرد معرفی می شود. در فصل دوم، با بیانویژگی های تابع های اندازه پذیر، زمینه برای تعریف انتگرال لبگ در فصل سوم آماده می شود. در فصلسوم انتگرال لبگ، ابتدا برای تابع های ساده، سپس تابع های نامنفی و سرانجام برای تابع هایانتگرال پذیر تعریف می شود.  هدف نهایی فصل چهارم فراهم آوردن ابزارهای لازم برای محاسبه یانتگرال لبگ (مشابه آنهایی که در مورد انتگرال ریمان وجود دارد) است که در چارچوب قضیه هایاساسی حسابان ظاهر می شوند. فصل پنجم به معرفی اندازه در فضاهای حاصل ضربی و انتگرال دوگانه و در پایان، اثبات قضیه ی فوبینی اختصاص دارد. در فصل ششم نیز کاربردهای نظریه ی اندازه دراحتمال بیان می شود. به ویژه درباره ی استقلال و امید شرطی هم صحبت کرده ایم که این خود زمینهرا برای مطالعه ی مباحث پیشرفته تر در نظریه ی احتمال آماده می سازد
این کتاب در سطح مقدماتی نگاشته شده است، بنابراین مثال ها و تمرین های فراوانی را در آن گنجانده ایم تا خواننده بتواند توانایی خود را در حل مسائل و درک مطالب کتاب ارزشیابی کند

مسائل ریاضی عمومی دانشگاه های ایران و آمریکا (فاطمی)

  این کتاب شامل مسائل نکته دار بسیاری در زمینۀ پیوستگی، مشتق، کاربرد مشتق:دنباله، سری، انتگرال، کاربرد انتگرال، حد و اعداد مختلط است. مسائل این کتاب گزیده ای از مسائل مطرح شده در امتحانات دانشگاه های مختلف ایران و امتحانات و مسابقات دانشگاه های تراز اول آمریکا در زمینۀ ریاضی عمومی ۱ است. در ابتدای کتاب، تمام قضیه ها و فرمول های مورد نیاز دانشچو برای حل مسائل ریاضی عمومی ۱ آورده شده است. مسائل این کتاب بر حسب موضوع دسته بندی شده اند و در پایان کتاب، راه حل کامل آن ها آورده شده است.در این کتاب علاوه بر آشنایی خواننده با مسائل نکته دار ریاضی عمومی ۱، تلاش شده است تکنیک ها و روش های جالبی برای حل مسائل ارائه شود تا توانایی حل مسئله را در علاقه مندان ارتقا دهد. مطالعۀ این کتاب به تمام دانشجویان و دانش آموزان علاقه مند به مباحث پیوستگی، مشتق، دنباله، سری، انتگرال، حد و اعداد مختلط و نیز داوطلبان شرکت در مسابقات ریاضی توصیه می شود.

مسأله‌های پیکارجوی جبرخطی (فاطمی)

مسأله حل کردن بخش مهمی از آموختن ریاضیات است. مسأله‌های خوب، مسأله‌هایی اند که با حل آن‌ها می‌توان روش‌های کلی و تکنیک‌های حل مسأله را فرا گرفت و مورد استفاده قرار داد و سرانجام به درک عمیق‌تری از موضوع رسید. در این کتاب بیش از ۴۳۰ مسألۀ متنوع، جذاب و پیکارجو گرد آمده است که حاصل سال‌ها تجربۀ تدریس و تحقیق پیرامون درس جبر خطی است. این اثر طیف وسیعی از مسائل مقدماتی تا مسائل پیکارجو را پوشش می‌دهد. همچنین راه حل همۀ مسأله‌ها در قسمت دوم کتاب آمده است.
مسأله‌های پیکارجوی خبرخطی کتابی مناسب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی ریاضی، آمار و مهندسی و نیز مدرسان این درس است. به طور کلی می‌توان گفت این کتاب برای دانشجویانی که می‌خواهند جبر خطی را عمیق‌تر فرا بگیرند و نیز کسانی که می‌خواهند دانش خود را دربارۀ این موضوع گسترش دهند، مناسب است.

مبانی جبرخطی و ماتریس‌ها (فاطمی)

کتاب «مبانی جبرخطی و ماتریس‌ها» از مشهورترین کتاب‌های درسی جبرخطی مقدماتی است که بر اساس سال‌ها تدریس در دانشگاه نوشته شده و به این ترتیب بارها در کلاس درس آزموده شده ‌است.
مطالب کتاب، به ویژه مثال‌ها و تمرین‌های آن, طوری انتخاب شده‌اند که علاوه بر زیبایی و کارایی هر مبحث, جنبه‌هایی از ریاضیات واقعی را هم نشان می‌دهند. در سراسر کتاب, مفاهیم اصلی با لحنی خودمانی به روشنی توضیح داده شده‌اند و همه جا تأکید بر فهمیدن است تا آوردن اثبات قضیه‌ها.
این کتاب منبعی مناسب برای درس مبانی جبرخطی و ماتریس‌ها رشته ریاضی و درس مشابه در رشته‌های مهندسی است.

مبانی آنالیز عددی (فاطمی)

این کتاب براساس محتوای درس مبانی آنالیز عددی که یکی از درس های الزامی هر سه رشته ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها و علوم کامپیوتر است و به صورت درسی سه واحدی ارائه می شود تدوین شده است.
آنالیز عددی به توصیف، تحلیل و طراحی روش هایی می پردازد که جواب های عددی مسائلی را به دست می دهند که به کمک ریاضیات مدل سازی و فرمول بندی شده اند. در این کتاب خطاها، حل عددی معادلات غیر خطی، حل عددی دستگاه معادلات خطی و غیر خطی، درون بابی، مشتق گیری و انتگرال گیری عددی به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.
مطالعه این کتاب برای دانشجویان رشته های ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها، علوم کامپیوتر و همچنین علاقه مندان به شرکت در المپیادهای ریاضی مفید است.

مقدمه‌ای بر نظریه مدول‌ها (فاطمی)

از آنجا که تحصیل در بسیاری از گرایش‌های رشتۀ ریاضی نیاز به آشنایی کامل با مدول‌ها دارد، درسی با عنوان جبر پیشرفته در دورۀ کارشناسی ارشد رشتۀ ریاضی ارائه می‌شود که یکی از هدف‌های آن، آشنایی با نظریۀ مدول‌هاست. این کتاب می‌تواند منبعی مناسب برای درس مذکور باشد که برای تدریس در یک نیمسال تحصیلی به طول  ۱۵هفته تنظیم شده است.

ریاضیات مهندسی (فاطمی)

این کتاب که دست نوشته های اولیۀ آن سال‌های متمادی در دانشگاه صنعتی شریف تدریس شده ‌است، دو هدف اساسی را دنبال می‌کند: هدف اول فراهم آوردن اصول، قواعد و قضایایی مناسب از توابع مختلط و معادلات دیفرانسیل پاره‌ای است تا دانشجویان رشته‌های گوناگون مهندسی با مطالعه و آشنایی کافی با آن‌ها بتوانند کارهای تحلیلی خود را که وابسته به این مفاهیم است به خوبی انجام دهند و تحولات جاری رشتۀ خود را درک و به آسانی دنبال کنند. هدف دوم ارائۀ روش‌های گوناگون حل مسائل و آشنایی با کاربرد آن‌ها در حل مسائل ریاضی است که در زمینه‌های گوناگون مهندسی و علوم ظاهر می‌شوند.

رهیافتی به تاریخ ریاضیات در ایران معاصر (فاطمی)

ناظر به سه اصل نظریه‌پردازی، منبع‌شناسی و روش‌شناسی، کتاب حاضر نگاهی دارد به تکوین دانش ریاضی در ایران در دورۀ معاصر، (از نیمۀ حکومت قاجار) با تأکید بر هنگام تأسیس دارالفنون (تا برپایی مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات (پژوهشگاه دانش‌های بنیادی فعلی) در تهران. در کتاب حاضر در چهارده فصل، گوشه‌های مختلفی از تاریخ ریاضیات در ایران معاصر شامل تأسیس دارالفنون و دانش ریاضی در آن؛ تأسیس دانشگاه تهران و گروه ریاضی آن؛ چگونگی پیدایش انجمن ریاضی ایران و مانند آن مورد بحث قرار گرفته است.

خلاقیت ریاضی جلد دوم (فاطمی)

کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.

خلاقیت ریاضی جلد اول (فاطمی)

کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.

جبر خطی (فاطمی)

هدف اصلی جبر خطی، درک ساختار عملگرهای خطی است. این کتاب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی نوشته شده است و با انتقال مبحث دترمینان ها به پایان کتاب، راه تازه ای به سمت درک ساختارهای خطی گشوده است. بنابراین مطالعۀ آن به دانشجویان مقاطع بالاتر که می خواهند درک بهتر و دید تازه ای نسبت به جبر خطی پیدا کنند نیز توصیه می شود.
مطالعۀ این کتاب هیچ پیش نیازی لازم ندارد، مگر همان پختگی مناسب در ریاضیات. کتاب با بیان قضاهای برداری، استقلال خطی، گسترده، پایه و بعد آغاز می شود. پس از معرفی فضای ضرب داخلی، قضیه طیفی و نتیجه های آن برای فضاهای با بعد متناهی بیان  می شوند. سرانجام با استفاده از بردارهای ویژه تعمیم یافته، می توانیم دید بهتری از ساختار عملگرهای خطی به دست آوریم.

 

تجربه توپولوژی (فاطمی)

اگر ریاضیات را به زبان تشبیه کنیم، گرفتن درس توپولوژی در دورۀ کارشناسی، فراگیری واژگان و به خاطر سپردن فعل های بی قاعده اس: تمرینی که برای خواندن آثار ادبی به زبان اصلی لازم است. کتاب حاضر برگرفته از جزوه های درس توپولوژی عمومی مؤلف در دانشگاه آلبرتا است و منبعی برای درس توپولوژی عمومی (و اندکی توپولوژی جبری) دورۀ کارشناسی رشتۀ ریاضی به حساب می آید. حتی دانشجویان کارشناسی ارشد نیز می توانند از بخش هایی از آن بهره ببرند.

صفحه1 از6

فاطمی